Ekostavivo

Úvod do permakultury

Uvedení do problematiky permakultury – systému pro navrhování trvale udržitelných lidských sídel, pro všechny, kdo mají zájem na zlepšování stavu životního prostředí.

Produktové číslo0106-01
Dostupnost dočasně nedostupné
Porovnat
Cena bez DPH:399 Kč / ks
Cena s DPH:439 Kč / ks

Popis produktu Úvod do permakultury

Permakultura (permanentní/trvalá - kultura) je přístup k životu, založený na etickém využívání krajiny; kombinuje mikroklima, faunu, floru, půdní a vodní hospodářství a lidské potřeby do jednoho spolupracujícího celku (produktivní komunity).

Obsahuje kapitoly zaměřené na etické využívání krajiny – energeticky úsporné navrhování pozemků, zahrad a budov, metody plánování a designu, recyklaci domovního odpadu, komunitní finanční systémy, krmné systémy v živočišné výrobě, spojení pastvin a užitkových stromů, ovocné sady, lesní zahrady, domácí les, bezorební pěstování obilnin, strategie pro obhospodařování půdy, vodní hospodářství, adekvátní využití technologií …

V knize najdete mnoho inspirace, jejíž principy a metody lze aplikovat v našich podmínkách s využitím místních zdrojů.

Z obsahu:

- energeticky úsporné navrhování pozemků a zahrad, metody plánování a designu
- umístění a vzhled domu, harmonické začlenění budov a rostlin do krajiny, zdroje z domovního odpadu
- městská permakultura: design zahrádky, recyklace odpadu a komunitní finanční systémy
- nejvýhodnější využití plotů, treláží, skleníků a chladníků
- slepičí a prasečí krmné systémy, spojení pastvin a užitkových stromů
- ovocné sady, lesní zahrady, domácí les, bezorební pěstování obilnin
- jak ovlivňovat mikroklima kolem domu a v zahradě
- strategie pro obhospodařování půdy, vodní hospodářství, adekvátní využití technologií

AutorBill Mollison, Reny Mia Slay
Jazykčesky (5 kapitol), slovensky (3 kapitoly)
Formát21 x 29,7 cm
Počet stran244
Vazbabrožovaná
Rok vydání2012

Chcete-li zveřejnit dotaz či diskusní příspěvek k tomuto produktu, použijte prosím níže uvedený formulář. Budeme se snažit zveřejnit odpověď na stejném místě v nejkratší možné době.

  • Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.